Khamis, Ogos 11, 2011

PANAS!!! HARUSSANI GESA JIHAD PERTAHANKAN ISLAM!!!


Serbuan JAIS ke atas sebuah gereja Methodist Damansara Utama baru-baru masih lagi hangat diperdebatkan... dakwaan penyebaran agama kristian kepada orang islam dikuatkan lagi dengan penahanan 12 orang yang beragama islam ketika sebuan dibuat.. nanti tok bagi nama 12 orang ni k.

Sebenarnya, penyebaran agama lain kepada orang islam memang bercanggah dengan perlembagaan negara kita ni. Artikel/Perkara 11 Perlembagaan Malaysia menyatakan bahawa Islam merupakan Agama rasmi Persekutuan. Sungguh pun begitu setiap orang berhak mempraktikkan agamanya sendiri. Jadi memang menjadi satu kesalahan besar kalau melanggar akta dan perlembagaan ni. bukan saja dari segi undang-undang tapi juga keharmonian negara kita ni..

Bukannya orang tak tau yang hal ni wujud bahkan dah lama wujud sejak merdeka lagi. tapi dorang ni buat-buat tak tau dan tak mau amik tau.. bila dah jadi huru-hara baru nak buat-buat tersedar dan minta maaf. jangan ambil kesempatan terhadap orang melayu yang menganuti agama Islam.. kelak binasa menanti..

Hari ni mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria juga mengeluarkan kenyataan bahawa wajib untuk umat Islam berjihad mempertahankan agama ALLAH daripada dicemari dan terus diperkotak-katikkan. bagi mereka yang ambil tak endah dan pandang remeh perkara berkaitan agama ni boleh dianggap kufur.. Fardhu ain mempertahankan agama Islam daripada dicemari.

Kalau orang Islam dah tak boleh bercakap mempertahankan agama Islam elok mati je lah.. kalau negeri yang ditadbir pemimpin Islam tapi tak dibenarkan untuk memperjuangkan perihal agama Islam elok tukarlah... PRU 13 dah dekat.. anda mampu mengubahnya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan